Voor makers - én genieters

BANK15 heeft een Hub in de binnenstad van Breda geopend. Creatievelingen krijgen er de ruimte zich te ontwikkelen door middel van de aangeboden programma’s en food makers kunnen er experimenteren met nieuwe foodconcepten. Want niks wordt ooit echt tot het wordt ervaren. BANK15 heeft als missie om impact te creëren tussen sociaal en commercieel. Ze zijn er dus voor iedereen, ook voor mensen met een (on)zichtbare arbeidsbeperking. Zij helpen hen naar een volwaardige plek op de arbeidsmarkt. Zo maakt BANK15 een combinatie tussen economische impact en maatschappelijke impact.

Iedereen is welkom bij BANK15. Dus kom proeven van wat de toekomstige chefs voor je maken, een expositie bekijken, flexwerken of gewoon omdat je nieuwsgierig bent naar wat hier allemaal gebeurt met makers uit de stad. Want je bent waar het gebeurt.

BANK15 faciliteert vanuit drie verschillende sectoren wat mensen samenbrengt ondergebracht in verschillende labels.

Brandstof, waar eten mensen samenbrengt

Brandstof is het BANK15 label voor de food sector. Foodies krijgen hier de mogelijkheid om hun food concept in het echt uit te proberen. Dus heb je een droom, idee of concept en wil je uitproberen of het aanslaat en haalbaar is? Als jij het verschil wil maken, kun je dat bij BANK15 laten zien.

Cantina Portuguesa

Cantina Portuguesa is zo'n voorbeeld vanuit Brandstof. Het wordt gedraaid door Catarina, ze is drie jaar geleden naar Nederland verhuisd. Eindelijk haar droom achterna. Ze wil Nederland kennis laten maken met de traditionele Portugese keuken. In Portugal had Catarina al eerder een eigen Portugees restaurant, dus zij weet wel wat de echte Portugese smaken en specerijen in de keuken zijn. Catarina is de vijfde maker die haar foodconcept ontwikkeld bij BANK15. Ze is iedere week geopend en je kunt deze echte smaken komen proeven van dinsdag tot en met zondag van 16.00-22.00 uur.

Bekijk het menu 

Kweektuin, waar muziek mensen samenbrengt

Kweektuin is er voor makers in de muzieksector. Muzikale talenten krijgen de mogelijkheid om te ervaren hoe het is om je muziek aan een publiek te laten horen. Samen met partners zorgt BANK15 voor locaties waar deze creatievelingen zich kunnen laten horen. Plezier hebben in wat je doet, staat centraal bij Kweektuin.

Art of Innovate, waar creativiteit mensen samenbrengt

Art of Innovate is het label voor de makers in de creatieve sector om te experimenteren, leren en ontwikkelen. 

Meld je bij BANK15 om je concept te testen, te exposeren of misschien wel om jouw idee in productie te brengen. Je kan je aanmelden door middel van showrooms en open calls. Recent is op STEK de Makers Homebase geopend. BANK15 stelt hier kosteloos een werkplaats beschikbaar. Hier kun je experimenteren, kunstwerken bouwen en weer af breken, tentoonstellingen organiseren, noem het maar op. Een plek waar creativiteit tot leven komt en ontmoetingen worden gestimuleerd.

 

BANK15 is een mooi voorbeeld waar hartelijkheid en creativiteit samenkomen. Zoek jij een plek om je creativiteit los te laten en andere makers te ontmoeten? Neem eens een kijkje bij BANK15 op de Sint Janstraat of lees meer informatie op de website.

TIP: Expositie Kunstkameraden@BANK15

Tijdens de Dutch Happiness Week start op 20 maart de expositie Kunstkameraden bij BANK15, een initiatief van de Cultuurkantine.

Kinderen en jongeren tot 24 jaar met verschillende (culturele) achtergronden werken samen met professionele kunstenaars. Ze gebruiken kunst als gereedschap om een verhaal te vertellen en anders naar de wereld te kijken. Wat inspireert hen? Waar zijn ze trots op? Wat vinden zij mooi, boeiend of ingewikkeld in de wereld? Daarnaast staat het proces van de expositie centraal. Het plezier van het maken en samenwerken in het atelier van de kunstenaar. Hier zijn mooie ‘kunstkameraadschappen’ ontstaan. Het resultaat is de moeite waard. De expositie is t/m 1 mei te bekijken bij BANK15.

BANK15
St. Janstraat 11, Breda
https://www.bank15.nl/locaties

Openingstijden:

Dinsdag t/m donderdag: 9.00 – 23.00 uur
Vrijdag en zaterdag: 9.00 – 00.00 uur
Zondag: 12.00 – 23.00 uur