Maurice Vermeulen over broedplaats 076@WORK

    Breda brengt het samen – dé stadsslogan van Breda. Die wist Maurice Vermeulen perfect door te vertalen naar het concept van 076@WORK. Dit pand biedt onderdak aan allerlei soorten bedrijven. Van videoproductie tot finance - hier komen verschillende sectoren samen. En dát is waar het bij 076@WORK allemaal om draait: samenwerken en elkaar versterken. "Het is niet alleen een plek om te werken", legt Maurice uit, "maar ook een broedplaats voor samenwerkingen en nieuwe ideeën."

    Kun je een beeld schetsen van 076@WORK?
    “De locatie beschikt over verschillende kantoren, vergaderruimtes en meerdere ‘shared facilities’ zoals een werkcafé en pantry’s. 076@WORK fungeert als een bruisende hub waar kennis en netwerk met elkaar worden gedeeld. Als huurder kun je kosteloos gebruikmaken van alle faciliteiten die jouw onderneming een flinke boost geven. Het pand ligt lekker centraal in Breda en heeft een groot eigen parkeerterrein. Bovendien is het gebouw uitgerust met de meest moderne, duurzame oplossingen.

    Belangrijk was om bij binnenkomst het ‘ik wil hier werken’-gevoel te creëren. Dat gevoel hebben we doorgetrokken naar de rest van het pand - de vergaderzalen, kantoren, pantry’s. Dankzij de warme kleuren, planten, kunst en mooie muurschildering hangt er een hele aangename en uitnodigende sfeer.”

    Wat kan je verwachten bij 076@WORK?
    “Bij ons draait het om samenwerken en samendoen. Het pand is zo ingericht dat iedereen zijn eigen plekje heeft, maar wel volop gebruik maakt van de gedeelde vergaderzalen, keukens en werkcafés. Met glazen wanden en open deuren worden mensen gestimuleerd om met elkaar in contact te treden en samenwerkingen aan te gaan. Het is een plek waar transparantie en reuring centraal staan, en waar iedereen elkaar kent of op zijn minst weet bij welk bedrijf ze werken.

    We organiseren ook allerlei leuke activiteiten: van een avondje NAC en een pubquiz tot gezellige barbecues en borrels. Als je liever de deur altijd dichtdoet en nergens aan mee wil doen , ben je hier niet aan het juiste adres. Hier heerst namelijk een echte hands-on mentaliteit en we werken volop samen, wat nieuwe kansen en mogelijkheden met zich meebrengt.”

    Hier heerst een echte hands-on mentaliteit en we werken volop samen

    Wat is de toegevoegde waarde van dit concept voor Breda?
    “Dit terrein was een beetje een ondergeschoven kindje – er was veel leegstand en je zag het aantal gevestigde bedrijven teruglopen. Daarom besloten we met de andere eigenaren hier juist weer een aantrekkelijke plek van te maken. Door het pand nieuw leven in te blazen, en op die manier weer iets nieuws toe te voegen aan Breda. Het hele terrein heeft in een rap tempo een enorme boost gekregen. Er zitten nu verschillende bedrijven en er is veel reuring.

    Bij 076@WORK hebben we echt ons eigen ‘feestje’. Of je nu zin hebt om gezellig te werken in het werkcafé, of juist in alle rust wilt vergaderen in een van onze vergaderruimtes - bij ons is alles mogelijk! En dat hier ook echt behoefte aan was, blijkt wel uit het feit dat we nagenoeg vol zitten.”

    Zie je het ‘typische Breda’ hier ook terug?
    “Breda brengt het samen, dat zie je hier ook wel terug. Hier draait het allemaal om 'samen', en dat voel je meteen zodra je binnenstapt. Het is een open cultuur waarin iedereen zichzelf kan zijn. Hier geen chique pakken of hiërarchie, maar gewoon lekker casual, no-nonsense en low-profile.

    Het is een plek waar bevlogen ondernemers samenkomen, die elkaar ondersteunen en ook écht betrokken zijn bij elkaar. Het is een weerspiegeling van het gastvrije karakter van Breda, maar dan in het kwadraat. Je leert hier gemakkelijk nieuwe mensen kennen, en de sfeer is lekker laagdrempelig en gemoedelijk.”

    Is het (tot nu toe) geslaagd?
    “Voor mij wel. Dat moment kwam toen ik zag dat het pand écht af was. Ook dat er nu zoveel onderlinge samenwerkingen ontstaan en ieder bedrijf vertegenwoordigd is bij onze evenementen is voor mij een teken dat het geslaagd is. Het is mooi om te zien dat er echt een communtity ontstaat. Ik ben enorm betrokken bij alles wat hier gebeurt en zorg ervoor dat alles tot in de puntjes geregeld is. En dat werpt nu zijn vruchten af.”

    076@WORK
    Druivenstraat 47
    4816 KB

    076atwork.nl