Nieuwe Veste

Nieuwe Veste bestaat uit de Bibliotheek Breda, Centrum voor de Kunsten en Cultuurwinkel Breda. Je vindt hier ontelbaar veel cursussen en workshops op het gebied van muziek, dans, theater, musical, beeldend en schrijven.

Nieuwe Veste bestaat uit de Bibliotheek Breda, Centrum voor de Kunsten en Cultuurwinkel Breda, gevestigd in het middeleeuwse Huis Ocrum en een nieuw gebouwd gedeelte. Bijzonder is de meer dan tweehonderd jaar oude moerbeiboom in de tuin van Nieuwe Veste, een levend monument. 

Creativiteit
Als je in Breda je creativiteit wilt ontwikkelen, kun je niet om Nieuwe Veste heen. Je vindt hier ontelbaar veel cursussen en workshops op het gebied van muziek, dans, theater, musical, beeldend en schrijven. En dat voor iedereen, of je nu jong bent of oud, beginner of gevorderde.
Maar Nieuwe Veste is meer. Zo kun je in de Makersbase o.l.v. een coach zelf aan de slag met bijvoorbeeld 3D ontwerpen, 3D printen en lasersnijden, kun je terecht als je problemen hebt met de Nederlandse taal én Nieuwe Veste biedt hulp bij solliciteren of veilig internetten. En niet te vergeten, ook de Bibliotheek is onderdeel van Nieuwe Veste.
Ben je een bezoeker van Breda? Bekijk dan vooral de agenda want regelmatig geniet je hier van optredens door leerlingen, docenten of artiesten van buitenaf.

Voor jong en oud
Nieuwe Veste wil kinderen een culturele basis meegeven, jongeren stimuleren om hun blik op de wereld te verbreden en participatie onder volwassenen faciliteren. Voor een optimale aansluiting bij wat er leeft in Breda legt Nieuwe Veste de relatie tussen het culturele veld, organisaties op het gebied van onderwijs, welzijn, zorg & gezondheid en de inwoners van de stad. 

Je kunt er terecht voor creatieve en muzikale cursussen en workshops, voorstellingen en tentoonstellingen. 

Explore Creative Breda hotspot:
Nieuwe Veste is onderdeel van de Explore Creative Breda wandelroute. Deze route leidt je langs een aantal creatieve hotspots in Breda. Verrassende plekken die elk op een eigen manier duurzaam en vooral creatief aan de weg timmeren. Als winkel, gastvrije horeca of culturele plek. In de historische binnenstad én in het industriële Havenkwartier. Nieuwsgierig? Ontdek dan nu de route.

Toegankelijkheid

  • Geleidehond toegestaan

Kaart wordt geladen...