Als je zin hebt om te winkelen, is Breda de ideale stad om goed te slagen. Er zijn genoeg grote ketens, maar ook kleinere, originele winkels. Vaak zorgen juist die laatste ervoor dat je met unieke aankopen thuiskomt. Wij tippen negen bijzondere winkels voor mannen én vrouwen in Breda.

Color Club

Color Club Breda is een kleurrijke en sfeervolle winkel, gelegen in winkelgebied ’t Sas en gespecialiseerd in woontextiel, mode-accessoires en cadeau-artikelen. De merken die je in deze winkel vindt, komen voornamelijk uit het verre oosten. Wil je thuiskomen met originele decoratie of een mooi cadeau? Bij Color Club slaag je zonder twijfel.

't Sas 2-3

Wijnhuis Oktober

In 1974 vestigde Wijnhuis Oktober zich in Breda en ondertussen is dit wijnhuis niet meer weg te denken uit de stad. Het team staat klaar om je advies te geven over het grote assortiment wijnen uit de hele wereld. Zin in een verfrissend wit wijntje van onze eigen Betuwe? Champagne van Dom Perignon? Of juist een Zuid-Afrikaanse rode wijn? Je vindt er beslist een wijntje naar wens.

Wilhelminastraat 52

Ouwe Jongens Krentenbrood (O.J.K.)

Herenmode zonder opsmuk. Dat is hoe je Ouwe Jongens Krentenbrood het beste omschrijft. Naast kleding kun je hier ook terecht voor schoenen, parfum en accessoires. Service en advies is waar het uiteindelijk om draait. Je weet zeker dat je de deur uitloopt met iets dat je echt goed staat. De kop koffie met krentenbrood of het glas wijn die voor je klaar staan, maken het alleen maar leuker.

Nieuwe Ginnekenstraat 14

De Nieuwe Winkel

Bij De Nieuwe Winkel vind je verschillende creatieve, enthousiaste ondernemers die hun producten verkopen in de winkel. Het idee achter De Nieuwe Winkel is dat ondernemers onderling en winkelend publiek met elkaar worden verbonden. De producten die je hier vindt, zijn echt uniek: een vaas van gefuseerd glas of juist een papieren vaashoes, handgemaakte sieraden of lieve gedichtjes. Originele cadeautjes of iets bijzonders voor jezelf, je komt altijd wel met iets moois thuis.

Tolbrugstraat 24

DNA by Newstyle

Bij Dna by Newstyle hebben ze een echte passie voor mode. Ieder seizoen wordt de mooiste collectie geselecteerd om ervoor te zorgen dat de klant er elke dag goed uitziet. Want dat is belangrijk. Als onderdeel van Newstyle is DNA by Newstyle geopend: de nieuwe winkel vol mannenmode. Koffie, thee en wat lekkers staan voor je klaar, terwijl de medewerkers je passende adviezen geven.

Veemarktstraat 8

LILA the Store

Als je voor de winkel van LILA staat, kun je eigenlijk niets anders doen dan naar binnen gaan. De winkel is Scandinavisch ingericht: licht en puur, vol mooie stukken. Het doel van de eigenaresse, Saskia, is om je even op adem te laten komen van het dagelijks leven en je een momentje voor jezelf te bieden. Kleding, accessoires voor je interieur én voor jezelf, Italiaanse handgemaakte schoenen: dingen waar je blij van wordt.

Wilhelminastraat 12

Michael & Giso

Naar eigen zeggen begrijpen ze bij Michael & Giso dat maatwerk niet eindigt bij een perfecte pasvorm. De klant staat centraal. Omdat elke klant anders is, is Michael & Giso een uniek concept opgestart: Private Tailoring. Zowel in de winkels als op locatie staat er altijd iemand voor je klaar. Voor een overhemd of pak op maat, ben je hier dus op de juiste plek.

Veemarktstraat 36

Noos 31

Het Engelse ‘nose’, dat staat voor nieuwsgierigheid, is kenmerkend voor Noos 31. Vintage meubels, kunstwerken van lokale ondernemers en een hoop kleding van verschillende grote labels. Bij Noos 31 worden alle producten persoonlijk geselecteerd door eigenaresse José. Heb je weinig tijd? Neem dan een kijkje op de webshop.

St. Janstraat 25

Brandpunt

“Een dynamische mix van koffie, winkel en creativiteit”: dit is hoe Brandpunt deze hotspot zelf omschrijft. Je kunt hier een goede bak koffie of thee drinken of een kijkje nemen tussen een groot aanbod aan unieke producten, zoals gegraveerde houten horloges of telefoonhoesjes, of houten wereldkaarten.

Reigerstrat 16

Ontdek ook