Met je neus in de boeken:

6 Bredase boekwinkels

6 Bredase boekhandels

Wil je in Breda eens lekker met je neus in de boeken duiken, dan kennen we genoeg winkels waar je deze gebonden vrienden kunt vinden. Wij tippen je een aantal Bredase boekwinkels. 

Libris Boekhandel Buitelaar

Je bent aan het winkelen in Breda en bedenkt je dat je nog een boek nodig hebt. Midden op de Grote Markt vind je de knusse Libris Boekhandel Buitelaar. Een fijnere locatie kun je je bijna niet bedenken. Onder Bredanaars staat deze boekenwinkel ook wel bekend om de fijne service. Ben je een dagje in Breda en wil je graag wat meenemen voor thuis? Ze hebben hier ook allerlei leuke ansichtkaarten van onze stad.

Grote Markt 11
 

Ezelsoor Bredase Boekenmarkt

Sinds 1983 is Ezelsoor een begrip in Breda. Ben je op zoek naar dat ene oude, bijzondere boek? Grote kans dat je het bij Ezelsoor kunt vinden. Het aanbod van boeken bestaat onder andere uit tweedehands, antiquarisch en uitgeversrestanten. Heb je geen tijd om uitgebreid tussen de boeken te snuffelen? Dan kun je ook online een titel bestellen.

Veemarktstraat 52-54

De Stripspecialist

Gaat jouw hart sneller kloppen van alles wat met strips te maken heeft? Ben jij een groot fan van comics? Of spellen? Dan ben je bij de Stripspecialist aan het juiste adres! De winkel bestaat al zo’n 25 jaar en is al die tijd al te vinden in hartje Breda. Als je deze boekenwinkel binnenloopt, word je direct omvergeblazen door alle strips en actiehelden die je overal ziet.

Boschstraat 68

Latte’s and Literature

De naam verklapt het al een beetje: bij Latte’s and Literature snuffel je tussen de boeken terwijl je tegelijkertijd geniet van een heerlijke kop koffie of thee. Kookboeken, spelletjes of Engelse literatuur? Eigenlijk kun je alle genres wel vinden bij deze relaxte boekenwinkel. Hongerig geworden van het zoeken naar mooie titels? Verwen jezelf dan met een heerlijke, verse sandwich of stuk cheesecake.

Nieuwstraat 18

De Vrije Boekhandel

Ben jij een echte boekliefhebber? Dan word je vast gelukkig als je De Vrije Boekhandel binnenloopt. Gevulde boekenkasten tot aan het plafond, volle tafels; je kunt hier uren rondsnuffelen. De collectie kook- en reisboeken is erg uitgebreid. Daarnaast vind je ook allerlei boeken die je een verhaal vertellen over de Nederlandse geschiedenis. De naam De Vrije Boekhandel is er niet voor niets: ze zijn vrij om de inkoop te bepalen. Daarom vind je hier een breder aanbod dan je van de standaard boekhandel gewend bent.

Veemarktstraat 40

Libris Boekhandel Van Kemenade & Hollaers

Oorspronkelijk in hartje Ginneken, maar sinds enkele jaren gevestigd aan het eerste deel van de Ginnekenweg. In deze winkel ben je niet zomaar uitgekeken. En heb je advies nodig? Met een beetje hulp van René Hollaers en zijn team vind je altijd wat je zoekt. Geïnteresseerd in boeken over Breda? Loop dan zeker een keer binnen of bekijk de uitgebreide website.
Schrijvers in levende lijve ontmoeten, kan hier regelmatig tijdens lezingen en/of signeersessies.

Ginnekenweg 52-54

Ontdek ook