Wandelroutes in omgeving Breda

Wandelroutes in omgeving Breda

Wandelen - rondom Breda

Ben je op zoek naar nieuwe, mooie wandelroutes in de omgeving van Breda? Het Mastbos en het Markdal heb je nu waarschijnlijk wel gezien en wellicht ben je toe aan nieuwe wandelroutes. Op onze website kun je al een heleboel fijne wandelroutes vinden, zoals geheime wandelroutes van de boswachter en onbekende wandelroutes in de Baronie. Tijd om dit lijstje aan te vullen, je wandelschoenen aan te trekken en op pad te gaan!

In de omgeving van Breda kun je heel gevarieerd wandelen. Wandel door de binnenstad en ontdek muurschilderingen van de Blind Walls Gallery of zoek de rust en ruimte op in een van de mooie natuurgebieden rondom Breda.

Blind Walls wandelroute

Tijdens deze wandelroute kom je langs een deel van de muurschilderingen van de Blind Walls Gallery, hét museum op straat. Internationale kunstenaars werken aan een groeiende collectie muurschilderingen, geïnspireerd op het verleden, heden en de toekomst van Breda. Download de app en wandel de route door de binnenstad of kijk voor meer informatie en andere routes op de website van Blind Walls Gallery.

Boswachterij Dorst

Parkeer je auto bij Natuurpoortcafé Bos & Co (Vijf Eikenweg 56, Oosterhout). Vanaf hier sta je in een minuut in het prachtige natuurgebied Boswachterij Dorst, waar je korte en lange routes kunt volgen. Boswachterij Dorst is de naam van een uitgestrekt bosgebied dat zich bevindt tussen Rijen, Oosterhout, Teteringen en Dorst. Het gebied bestaat voornamelijk uit grove dennenbos dat in het begin van de 19e eeuw op heidegebied is aangeplant. Dit gebied stond bekend als Seterse Heide. Omstreeks 1850 werd veel bos weer gekapt, omdat het gebied als militair oefenterrein in gebruik werd genomen. Er ontstonden onder meer zandverstuivingen en dat levert prachtige plaatjes op.

Spinolaschans

De Spinolaschans in Breda werd door veldheer Spinola aangelegd om de stad af te sluiten. Nu groeit en bloeit hier alles overvloedig en kun je er heerlijk wandelen. Staatsbosbeheer beheert de opgeknapte Spinolaschans Breda, tegenwoordig een rijksmonument. Ontdek de omliggende natuur met een van de wandelroutes bij de Spinolaschans. De Spinolaschans in Breda is overdag vrij toegankelijk via wandel- en fietsroutes in de buurt van Hartelweg –Terheijdenseweg in Breda (fietsknooppunt 77).

Wandelen langs de singels

Wil je een kleine stadswandeling doen? Volg dan de singels! Begin op de Grote Markt en wandel via stadspark Valkenberg naar de Academiesingel. Vervolg je weg via de Tramkade en de Prinsenkade en ga via de Wilhelminasingel weer terug. Een mooi rondje en onderweg kom je verschillende historische bezienswaardigheden en Blind Walls tegen.

© DRIEQ

Galderse meren

Je kunt heerlijk wandelen bij de Galderse meren in Breda! Start bij het Wapen van Galder (Galderseweg 18) en wandel via de Galderseweg en de Moerstraat richting de Galderse meren. Je kunt er helemaal omheen wandelen!

Kleine Schans in Terheijden
De Kleine Schans in Terheijden is een fijne plek voor een wandeling! Je vindt er een speelfort voor kinderen, een uitkijktoren en een park met enkele vijvers. Leuk om te weten: de Kleine Schans in Terheijden is gebouwd in 1639 om de scheepvaart op de Mark en de verbinding Breda-Moerdijk te beschermen. De polders rond de Kleine Schans Terheijden konden onder water worden gezet. Navigeer naar de Markschans in Terheijden en je vindt het vanzelf!

Lage Vuchtpolder
In het buitengebied van Teteringen vind je de Lage Vuchtpolder. In de twintigste eeuw groeide de polder uit tot agrarisch gebied. De polder wordt stapsgewijs teruggegeven aan de natuur. De Lage Vuchtpolder was in de Tachtigjarige Oorlog onderdeel van de Bredase verdedigingslinies en de Spaanse omsingelingslinies. De wandelroute is 6,7 kilometer, die je uit kunt breiden met een extra ommetje naar 8,2 kilometer.
Download de route hier