Fietsen in Breda

Fietsen in Breda

Weinig steden kunnen, net als Breda, zeggen dat ze temidden van 4000 ha natuurgebied liggen. Een heerlijk gebied om te fietsen. Groene bossen, paarse heide en veel dorpen met een rijke geschiedenis. Via uitgestippelde routes fiets je langs alle highlights en zie je de mooiste plekken. Een ontspannen én sportief dagje uit! We geven je een paar fiets-route tips!

Nassau Fietsroute

Met de Nassaufietsroute ontdek je wat de voorouders van ons Koningshuis voor Breda hebben betekend. De Nassaus woonden zo’n 150 jaar in Breda en lieten de stad veel monumenten, maar ook onder meer het Mastbos na. Je rijdt zowel door de stad als door het mooie gebied aan de zuidkant van Breda.

Bekijk hier de route

Door het centrum en het groen van Breda

Het authentieke Breda ligt te wachten om ontdekt te worden. Een gezellig centrum waar je leuk kunt winkelen en een mooie groene omgeving maken Breda zeer de moeite waard. Maar voor je de stad en het historische stadscentrum met de KMA gaat verkennen, start je deze route vlakbij de Galderse meren en het Mastbos bij Het Wapen Van Galder. Hier geniet je van een van de vele (speciaal)bieren op het terras. Geen zin om een broodje te smeren voor onderweg? Je kunt hier ook terecht voor verschillende lunchgerechten. Je fietst door het prachtige Ulvenhoutse Bos, waarvan de oudste delen al meer dan duizend jaar geleden werden aangelegd. Het oude wintereiken-beukenbos werd, net als het Mastbos, aangelegd voor de houtopbrengst en de jacht. Dit bos is als het ware een levend museumstuk.

Bekijk hier de route

Trappen en tappen

Het kan! Tijdens deze speciale bierbrouwerij fietsroute bezoek je alle voormalige bierbrouwerijen en speciale monumenten in Breda. Uiteraard zijn er ook bierbrouwerijen open voor een koud getapt biertje! 

Bekijk hier de route

Monumentenroute in Breda

Benieuwd naar welke monumenten Breda allemaal heeft? Ga er fietsend langs met deze speciale route van 11,6 km. 

Bekijk hier de route

Met je fiets in het bos!

Met je fiets de bossen in? Het kan in Breda. Geniet van de rust en stilte van het Markdal en het Mastbos. Laat je onderdompelen in de natuur waar je fietst in de schaduw van de bomen. 

Bekijk hier de route

Fietsen met Fietsgilde de Baronie

Vind je het leuk om met anderen samen een fietstocht te maken? Fietsgilde de Baronie heeft allerlei tochten o.l.v. een fietsgids op de agenda. www.gildebaronie.nl

Ook leuk om te doen