Blind Walls Gallery

Blind Walls Gallery

Museum - op straat

Blind Walls Gallery is hét museum op straat. Een groeiende collectie van meer dan 90 muurschilderingen gemaakt door internationale kunstenaars.

Iedere schildering is gebaseerd op een Bredaas verhaal dat past bij de locatie. De gidsen van Blind Walls Gallery vertellen over de kunstwerken, de makers en de verhalen die als inspiratie dienden. De rondleiding is een alternatieve manier om de stad te ontdekken; bijzondere locaties, goede verhalen en mooie kunstwerken.

De verhalen van de stad

Elke muurschildering is heeft een verhaal en een link met Breda. De muurschilderingen vertellen het verhaal van de stad. Veel muurschilderingen van The Blind Walls Gallery vind je bijvoorbeeld op de Mols Parking, een plek met een rijk verleden. Door de jaren heen hebben er de meest uiteenlopende instanties, organisaties en bedrijven gezeten. Maar je vindt hier ook muurschilderingen die verwijzen naar het militaire verleden van Achter de Lange Stallen. 

De muurschilderingen kom je overal in Breda tegen, of je er nu op zoek naar bent of niet. Dat zorgt voor verrassing en verwondering op een laagdrempelige manier. Blind Walls Gallery zorgt voor veel bekijks, door zowel inwoners van de stad als mensen van buitenaf. 

Sinds de oprichting van Blind Walls Gallery maakten internationale kunstenaars ruim 90 muurschilderingen op blinde muren in Breda. Ontdek de geschilderde geschiedenis van Breda! Op www.blindwalls.gallery vind je alles wat je wilt weten over de locaties, de schilderingen, de kunstenaars en de verhalen.

Met de web-app vind je leuke routes om zelf te wandelen of te fietsen.

 

© Bureau Duizenddingen