De leukste uitjes voor het hele gezin

De leukste uitjes voor het hele gezin

Je bent in Breda met je kind en hebt zin om iets leuks te doen. Gelukkig is er genoeg keuze. Met het historische centrum, gezellige sfeer en vele kinderactiviteiten is Breda een echte ontdekkingstocht voor kinderen. Wij selecteerden de leukste kindvriendelijke activiteiten in Breda voor het hele gezin, op zonnige én regenachtige dagen.

50x natuurbelevenissen die je gedaan wilt hebben!

Boerderij Wolfslaar bundelde de 50 dingen die een kind in de natuur gedaan moet hebben voor hij/zij 12 jaar oud is. Met dit boekje kunnen kinderen lekker naar buiten, flink bewegen, ontdekken en vies worden. De natuur in is goed voor gezondheid en creativiteit van kinderen. Veiligheid blijft natuurlijk altijd belangrijk. Dus houd een oogje in het zeil bij het zwemmen in natuurwater, slootje springen, schaatsen op natuurijs of vuurtje stoken. Maak er een leuke activiteit van! 

 

Dowload het boekje hier
© Stedelijk Museum Breda

Stedelijk Museum Breda

Het Bredase stadsmuseum vertelt je alle historische en culturele verhalen van Breda. Via verschillende tentoonstellingen komt de kunst en geschiedenis van de stad hier tot leven. Speciaal voor gezinnen zijn er genoeg activiteiten. Zo kunnen je kids meedoen aan de Kunstkijkpuzzel. Kinderen (4 tot 7 jaar) krijgen een kijkkaart en leren te kijken waar een bepaald beeld bij hoort. Zin in een uitstapje voor het hele gezin? Dan kun je meedoen aan de Nassauwandeling, een speurtocht door zowel het museum als het centrum van Breda. 

Boschstraat 22

Download de Stedelijk Museum Zwerfkaart voor kinderen
© DRIEQ

Lot66

Heb jij een echte durfal in de familie? Of een stuiterbal die zijn of haar energie soms even kwijt moet? Speciaal voor de allerstoerste kids is er Lot66, een centrum dat verschillende in- en outdoor activiteiten biedt. Kinderkarten, lasergamen, klimmen, bowlen en nog veel meer: je kunt hier voor allerlei activiteiten terecht.

Mijkenbroek 27

De Uitvindfabriek

In de oude snoepfabriek ‘De Faam’ leren kinderen op een creatieve manier over uitvindingen. Naast verschillende films, kunnen kinderen ook zelf aan de slag met creatieve workshops. Zo kunnen ze een Afrikaans muziekinstrument maken van afvalmaterialen of een tijger voor het circus. Zijn jouw kinderen liever technisch bezig? Dan kunnen ze onder andere een film opnemen in de ‘Green Screen studio’ of experimenteren met een 3D-pen.

Terheijdenseweg 64

© DRIEQ

Happy Station

Zei er iemand Playmobil? Bij Happy Station zie je niks anders dan dit vrolijke speelgoed. Op een oppervlakte van meer dan 300 vierkante meter zijn verschillende landschappen, steden en taferelen van Playmobil te bewonderen. Daarnaast kunnen kinderen ook zelf aan de slag met Playmobil.

Gravinnen van Nassauboulevard, pand 36

Rondvaart over de Singels

Ontdek Breda vanaf het water. Vanaf de Bredase haven vertrekken verschillende rondvaarten door de singels van Breda. De kinderen leren verrassende feitjes over Breda en zien de stad eens vanaf een andere kant: het water! Extra fijn: kinderen tot 4 jaar mogen gratis mee.

Haven van Breda

Reptielenhuis De Aarde

Altijd alles al willen weten over krokodillen, schildpadden of andere reptielen en amfibieën? Bij Reptielenhuis De Aarde leren kinderen alles over de wereld van deze bijzondere dieren. De échte waaghalzen kunnen zelfs een levende slang vasthouden.

Aardenhoek 26

© DRIEQ

Cross Jumps Breda

Dé springsensatie voor jong en oud. Cross Jumps is een speelparadijs met aaneengesloten trampolines. Je weet dus zeker dat de kinderen hier heel veel springplezier beleven. Ouders worden trouwens ook aangemoedigd een sprong te wagen. Actief bezig met het hele gezin, dus.

Liniestraat 21

© DRIEQ

Monkeytown

Kom jij ook naar de speeltuin? Deze indoorspeeltuin staat vol klim- en klautertoestellen. Daarnaast zijn er allerlei geheime gangetjes te vinden en kunnen de kinderen zich uitleven op grote trampolines. Klimplezier voor kinderen van 1 tot 12 jaar!

Tramsingel 48

© Henk Jansen

Park Valkenberg

Dit groene park midden in Breda is de uitvalsplek voor kinderen. Kinderen kunnen hier al hun energie kwijt tijdens het spelen of voetballen. Schijnt het zonnetje en krijgen jullie trek na al die activiteiten? Ga dan lekker met het hele gezin picknicken.

J.F. Kennedylaan

© Ole Rethans

Kabonk

Kabonk is een fantastische, kleurrijke, grootse plek van 3.300 m2 waar beleven, spelen, ontdekken, proberen, ervaren, relaxen en lekker eten & drinken elkaar verbinden op zeven waanzinnige verdiepingen! Sluit de dag af met een pannenkoek bij Pannenkoekenwaus en je kan met gemak zeggen dat je een leuke dag hebt gehad met de kids. 

Wandelen langs streetart en speeltuinen

Toeractief maakte een wandeling van 6,5 kilometer door (met name) het centrum van Breda, met streetart als verbindend thema. Tijdens de wandeling kom je langs verschillende speeltuinen, deze combinatie maakt het voor kinderen extra leuk!

Meer info.