Terrassen aan het water

Terrassen aan het water

Voor de echte - levensgenieters

Wie aan Breda denkt, zal ongetwijfeld meteen denken aan de bourgondiërs en het lekkere eten en drinken. Of aan de mooie, slingerende singels door de binnenstad. Deze twee samen zorgen ervoor dat er een boel gezellige terrassen aan het water liggen in Breda. Vrienden of familie mee en hup, genieten maar!

BAAI

Onmisbaar in dit lijstje: het heerlijke BAAI! Inmiddels een lievelingsterras voor vele Bredanaren. BAAI betekent letterlijk waar het water het land binnenkomt. Aan het water waar de Mark Breda binnenkomt ligt het prachtige terras. De hotspot waar je kan genieten van heerlijke wijnen, Bredase bieren, maar vooral ook gezelligheid. BAAI zijn is meemaken!

Markkade 1A/B

De Botanist

Bij De Botanist, in het bekende Bredase pand 'de Trapkes', geniet je van ‘fine dining’, een borrel met kleine hapjes of een cocktailtje uit de speciaal ingerichte cocktailbar. In het weekend zorgt de DJ na het diner voor bijpassende muziek om de sfeer te versterken. Behalve à la carte kun je ook kiezen voor dinerplateaus in een bepaalde stijl, met vlees, vis en groente optimaal gecombineerd door de chefs.

Tip: De Botanist heeft een extra vestiging geopend aan zee in Dishoek. Vanaf Breda brengt de Botanist Bus je naar deze prachtige strandtent en ook weer veilig terug!

Tolbrugstraat 19

Biercafé de Huiskamer

Dat kleine café aan de haven, waar iedereen altijd welkom is. Dat café met het grootste terras van Breda, dat is de Huiskamer! Je kunt hier heerlijk vertoeven op het zonnige terras aan het water. Met uitzicht op het Spanjaardsgat kun je het langst genieten van de zon, tot hij op het terras ondergaat.

Het hele jaar door geniet je van een ruim assortiment (100+) speciaal bieren. Proost!

Haven 21

Bobby's Boat

Het historische schip ‘De Spinola’ waar Bobby’s op gevestigd is, ligt aangemeerd in Spanjaardsgat in hartje haven. Bovenop en rondom het schip is een groot en gezellig terras te vinden. Het is de perfecte bar om te genieten van lekkere cocktails en gin-tonics. 

Kraanstraat 7

Dok19

Café Dok 19 is er voor de echte bierliefhebber. Met meer dan 100 verschillende bieren vast op de kaart is er voor elke smaak wel iets lekkers te vinden. Geen bierdrinker? Geen zorgen, dan ben je natuurlijk ook welkom!

Haven 19

Krisje aan de haven

Waar is het feestje? Bij Krisje aan de haven! Een gezellig terras waar ze weten hoe je een feestje viert. Krisje staat bekend om de muziek, sfeer en ambiance. Van Nederlandse meezingers tot de top 40 komen hier langs. Een goede plek om een avondje lekker door te zakken.

Haven 17

Mr. Barley

Bij Mr. Barley staat kraft, ambacht en een ongedwongen sfeer centraal. De nadruk ligt hier op bier en comfort food. Het zonnige gevel terras beschikt over picknicktafels waar je gezellig aan kunt schuiven.

Haven 1

Restaurant Liefdegesticht

In het hart van Breda bevindt zich deze culinaire hotspot. Restaurant Liefdegesticht is een verlengde van Hotel Nassau Breda, gevestigd in een voormalig klooster. In de zomer geniet je buiten op het terras met uitzicht op het water. 

Tip: ga voor de Holy High Tea; geheel in het thema van de unieke locatie!

BRACK

BRACK

BRACK

BRACK beer construction is een proeflokaal in een oude fabriekshal van Breda, open en aan het water. Gelegen bij het Havenkwartier is dit de ideale spot om naar uit te wijken voor een relaxte middag!

Speelhuislaan 173A

Belcrum Beach

Belcrum Beach is HET stadsstrand van Breda, gelegen op het Haveneiland in de wijk Belcrum. Een plek om te relaxen met een drankje en een hapje, genietend van de zon, gezellig kletsend met je vrienden en luisterend naar muziek van een band of DJ, soms in een festival setting. Kinderen kunnen er spelen in het zand of doen mee aan speciale kinderactiviteiten.

Op vrijdag en zaterdag draait een DJ muziek in een bepaald thema, op woensdagmiddag zijn er activiteiten voor kinderen, op donderdagmiddag voor ouderen (i.s.m. Monnee Fysio) en iedere zondag speelt er een band of is er een evenement of festival.

Veilingkade 12a

Café Lawaaipapegaai

Een gloednieuw café aan de Haven! Hier zul je je thuis voelen, zodra je een voet binnen zet. Geniet op het terras van heerlijke burritos, bowls en burgers. Enjoy!

Haven 5

Paviljoen Het Houtse Meer

Een heerlijke lunch, uitgebreid borrelen op het terras of dineren met uitzicht over het meer? Breda geeft je de ruimte en heeft meer te bieden dan alleen de binnenstad. Wijk eens uit naar Het Houtse Meer in Den Hout en ervaar de rust hier!

Pannenhuisstraat 40, Den Hout

Missen we een terras aan het water in of in de omgeving van Breda? Laat het ons weten! Mail ons naar: marketing@bredamarketing.nl met een korte omschrijving en eventueel een foto.

Leuke tuinterrassen in Breda

Bucketlist voor fijnproevers

Leuke dingen aan en op het water