Verrassende BredaPhoto wandelroute door de binnenstad

‘The Europeans’

Verrassende BredaPhoto wandelroute ‘The Europeans’

BredaPhoto - wandelroute

BredaPhoto is in town en dat betekent veel om te zien en te beleven! Waaronder een wandelroute door de binnenstad. In de etalage van zestien Bredase ondernemers vind je posters van 'The Europeans'. Pak onderstaand kaartje erbij, loop de route en scan de QR-code op de posters voor meer info over de afbeelding. Vergeet ook zeker niet om even naar binnen te lopen bij de winkel of horecazaak. Want zoals je hier beneden kunt lezen, hebben veel van hen een speciale BredaPhoto actie. 

Zestien portretten van heel gewone Europeanen vertellen het verhaal achter ‘The Europeans’. Fotograaf Rob Hornstra en schrijver Arnold van Bruggen begonnen in 2019 aan hun monumentale en tien jaar durende project over wat zij zelf ‘een portret van het moderne Europa’ noemen. Op BredaPhoto 2020 zal de eerste thematische tentoonstelling van The Europeans te zien zijn.

 

Download hier de volledige plattegrond 


Leuke kortingsacties op de route

Soep bij Soepbar Piek
De ideale plek voor een heerlijke soep to go, ideaal als lunch om op te eten als je BredaPhoto bezoekt. Tijdens BredaPhoto heeft Piek een mooie actie: een beker soep to go (naar keuze, wekelijks keuze uit 3 verschillende soepen) + snee brood voor €3,75. De soepen zitten boordevol verse groenten & worden bereid samen met mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.
Boschstraat 31

Koffie bij de Heeren van Breda
Even een kleine break tijdens het wandelen? Strijk neer op de Grote Markt voor een heerlijke kop koffie met gebak voor €4,75 bij de Heeren van Breda.
Grote Markt 31

De Maretak Nieuwetijdswinkel
Op zoek naar rust en ontspanning tijdens de wandeling? Loop dan eens binnen bij de Maretak in de van Goorstraat. De Maretak Nieuwetijdswinkel is een warme, relaxte, open plek waar je naartoe komt om spiritualiteit en bewustwording te ervaren, ruiken, voelen, proeven en te beluisteren. Tijdens BredaPhoto mag iedere klant een hart-onder-de-riem-spreuk uit de schaal trekken en meenemen naar huis.
Van Goorstraat 1

Broodje bij Jan en Alleman
Speciaal voor BredaPhoto serveert Jan en Alleman het broodje worst of times: een broodje met worst, zuurkool, huisgemaakte mangochutney en gemarineerde komkommer en rode ui. Kom jij hem even proeven?
St. Jansstraat 22

Hare Majesteit 
Ben je nog op zoek naar een leuke Breda-tas? Bij Hare Majesteit is de katoenen Breda-tas (in alle varianten!) verkrijgbaar voor €7,50 in plaats van €9,95. 
Halstraat 14

Korting bij Naron
Naron is vanaf haar start in 1996 als lingeriespeciaalzaak voor vrouwen met grote cupmaten (vanaf omvang 60 cup DD t/m O), al voorvechter van body positivity dat nu niet alleen een Europese maar wereldwijde trend is. Hoe fantastisch sluit de tentoonstelling ‘Power to the Models’ in het Stedelijk Museum Breda daarbij aan? Op vertoon van je BredaPhoto-ticket krijg je van 9 september t/m 29 oktober 10% korting op je aankopen bij Naron. 
Veemarktstraat 47

Banketbakkerij-Tearoom H. van Haaren
Op vertoon van de plattegrond van de wandeling van BredaPhoto, krijg je het tweede kopje koffie of thee gratis bij Banketbakkerij-Tearoom H. van Haaren. 
Veemarktstraat 27

L'Ago B
Couturier Olga Buise van L’Ago B maakte met fotograaf Reginald Kluijtmans van Toof Producties een eigen fototentoonstelling, te zien in L’Ago B. Prachtige handgemaakte jurken van zijden stoffen op een kunstzinnige manier vastgelegd! 
Speciaal voor The Europeans wandelroute tijdens BredaPhoto heeft L’Ago B een mooie aanbieding. Wanneer je je droomjurk bij L'Ago B laat ontwerpen en de bruidsreportage door Toof producties laat maken, krijg je bij L'Ago B de bruidsschoenen cadeau en bij Toof producties 10% korting op de reportage!
Veemarkstraat 33

Bakkertje Bol
Bij Bakkertje Bol kun je tijdens de wandelroute genieten van een heerlijk kopje koffie met worstenbroodje voor maar € 2,50
Karrestraat 3

 

Deze unieke wandelroute gaat langs de zestien deelnemende ondernemers. De posters zijn echter ook te vinden bij Bredase bewoners, dus houd je ogen open...​ 

BredaPhoto vindt plaats van 9 september t/m 25 oktober 2020.